lauantai 21. heinäkuuta 2012

Verilettu on very lettu
Verilettu kuuluu niihin ruokiin jotka ovat toiselta planeetalta itse tehtyinä. Pakastettua pulloverta löytyy jokseenkin kaikista hyvänpuoleisista ruokakaupoista pakastehyllystä. Nuorissa kassaneideissä sen ostaminen on tosin joskus herättänyt kummallisia väristyksiä. Tässä ohje tattarista. Myös riisijauhoja ja soijajauhoja olen käyttänyt.


Veriletut tattarista

500 g verta (yksi pullo)
2 dl tattarijauhoa
1 sipuli
4 dl vettä tai vissyä
(1 muna)
suolaa
mustapippuria
PALJON meiramia
(valkosipulipulveria)

paistamiseen voita tai sian ihraa


Hienonna sipuli erittäin hienoksi. Sekoita aineet yhteen ja anna turvota vähintään tunti, mieluummin kaksi.  Puolet tattarijauhosta voi korvata riisijauholla, jos vierastaa tattarin makua. Letuista tulee ehkä vieläkin rapeampia. Munan voi vallan hyvin jättää poiskin. Paista mielellään ohuita lettuja, ohuesta taikinasta saa helpommin pitsireunaa.

Osan taikinasta voi säilyttää jääkaapissa päivän tai kaksi, jos ei jaksa paistaa kaikkea yhdellä kertaa. Tai tehdä paltuksi uunissa. Retkeilijälle vinkki: Jos täytät veripullon valmiilla taikinalla ja pakastat, saat kätevän kylmäkallen retkieväiden jäähdyttämiseen. Lopuksi sulanut taikina tietysti paistetaan tulilla tai Trangiassa.


Mitä pitsiä!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti