torstai 26. heinäkuuta 2012

Sulaa juustoa

Jääkaappia siivotessa löytyi sinne unohtunut vuohenjuusto, joka oli aika syödä. Alkoi melkein valua jo huoneenlämmössä. Päätettiin tehdä salaatti ja paistaa juustokiekot pinnalle, vaan kuinkas sitten kävikään? Juuston sisus suli nesteeksi ja levisi pannulle, jossa kuivui hapankorppumaiseksi kerrokseksi. Vain pinnan valkohomekerros jäi pystyyn! Tulos on hassuudestaan huolimatta tavattoman herkullinen, rapeus tuo mieleen esim. caesarsalaatissa käytettävät paahdetut leipäkuutiot, croutons. Viljattomalle oivallinen ja erinomaisen maukas korvaaja. 





Homejuustot ovat siitä jänniä, että kypsyessään ne ovat yhä vähemmän juustoa ja yhä enemmän sientä. Onko  tämäkin siis missä määrin sienisalaatti?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti