Kysymyksiä syömisestä

Gastronomiaan ja ravitsemukseen uponnut kulttuuriantropologi pohtii syömisen ja ruoanlaiton kysymyksiä.

maanantai 22. marraskuuta 2021

Mandarin pancakes eli kiinalaiset rieskat

›
Baobing eli ohutleipä on mushu-porsaan ja pekinginankan klassinen lisuke. Vaikka se on paperinohut, sen valmistaminen on yllättävän helppoa,...
1 kommentti:
torstai 9. heinäkuuta 2020

Aasialaisia hapankaaleja

›
Pitkästä aikaa olen taas innostunut hapattamisesta. Kimchi on valloittanut monet suomalaiset ja sen valmistus on yksinkertaista. Lajeja on s...
keskiviikko 20. maaliskuuta 2019

Gluteeniton limppu helposti

›
Gluteenittomassa leivonnassa on omat haasteensa. Joskus se onnistuu, usein kuitenkaan ei. Tämä ohje on yhdistelmä valmispakkausta j...
sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Lohesta syntyi tuplasoppa

›
Meillä on kaksi perusnäkökulmaa kalakeittoon: suomalaistyyppinen maitokeitto ja venäläis-ranskalaistyyppinen bouillabaisse tai seljanka....
2 kommenttia:
perjantai 18. lokakuuta 2013

Helppo rieska kurpitsasoseesta

›
Elokuussa kirjoitin helpoista perunarieskoista. http://mirkankysymyksia.blogspot.fi/2013/08/helppo-rieska.html -Perunamuusin sijaan r...
tiistai 13. elokuuta 2013

Sareptansinappi on super: kiukkukaali hidastaa potunkin

›
Kun korealaiset ja pohjoiskiinalaiset hapattavat kimchin ja paocain kiinankaalista, Eteläisessä Kiinassa ja Kaakkois-Aasiassa hapankaali...
torstai 8. elokuuta 2013

Helppo rieska

›
Olen viimeaikoina tehnyt perunarieskaa, ensin uteliaisuuttani, sitten laiskuuttani. On niin tavattoman helppo ja nopea, vaikka ei varsinais...
1 kommentti:
›
Etusivu
Näytä internetversio
Sisällön tarjoaa Blogger.